8 Ocak 2012 Pazar

Naturel Zeytini Nasıl Ayırt Edebiliriz ?





Zeytin meyvesi bin yıllardır insanlara sağlık ve şifavermiştir . Ancak son yıllarda insanların zeytin üretimini  sadece ticaret amacıyla yapmaları bizleribüyük bir tehlikeye götürmektedir . Bir gün içinde tatlandırılan zeytinler  piyasaya sürülmekte , kostik ve benzerikimyasallar kullanılarak insan sağlığı tehlikeye atılmaktadır . 



Tüketicilerin zeytin alırken dikkat etmeleri gereken çokönemli detaylar vardır  ;
   1.      Naturel bir zeytinin özellikle siyah içinsöylüyorum hiçbir tanesi aynı renk olmaz içlerinde kahverengide olur siyahtahafif pembemside .
   2.      Naturel zeytin ağızda hafif bir salamura acılığıbırakır .
   3.      Sele zeytini hariç naturel zeytinin içinde %8ila %10 arası tuz bulunur , aksi takdirde zeytin erime yapar dayanıklılığıdüşer .
   4.      Naturel zeytinin çekirdeği kahverengi olur eğerçekirdeklerin hepsi kapkara ise gıda boyası veya yabancı bir madde kullanılmışolabilir .
Zeytin kuyularda en az 3 ay bekledikten sonra acılığını atarve yeme kıvamına gelir bunu 1 günde tatlandıranlar ne kadar sağlıklıdır onudasizin takdirinize bırakıyorum .

ALİ AYDOĞAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder