Tüketicilerin zeytin alırken dikkat etmeleri gereken çokönemli detaylar vardır ;
1. Naturel bir zeytinin özellikle siyah içinsöylüyorum hiçbir tanesi aynı renk olmaz içlerinde kahverengide olur siyahtahafif pembemside .
2. Naturel zeytin ağızda hafif bir salamura acılığıbırakır .
3. Sele zeytini hariç naturel zeytinin içinde %8ila %10 arası tuz bulunur , aksi takdirde zeytin erime yapar dayanıklılığıdüşer .
4. Naturel zeytinin çekirdeği kahverengi olur eğerçekirdeklerin hepsi kapkara ise gıda boyası veya yabancı bir madde kullanılmışolabilir .
Zeytin kuyularda en az 3 ay bekledikten sonra acılığını atarve yeme kıvamına gelir bunu 1 günde tatlandıranlar ne kadar sağlıklıdır onudasizin takdirinize bırakıyorum .
ALİ AYDOĞAN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder